Jdi na obsah Jdi na menu

GLOBAL (R)EVOLUTION DAY 12M

10. 5. 2012

 

 
GLOBAL (R)EVOLUTION DAY

květen v 

Praha, Czech Republic 
Brno, Czech Republic 
Plz, Czech Republic 
Jihlava, Czech Republic 

 

12.5. vyjděte do ulic

A pojďte i stanovat. Vezměte si spacák, karimatku a stan. A nezapomeňte vzít také své přátele. Pokud žijete dál od Prahy, zasaďte se o vznik dalšího protestního kempu ve vašem městě. Hnutí má ještě větší šanci uspět, pokud bude po vzoru Španělska či USA v každém větším městě anebo prostě a jednoduše – všude.

Pokud nestíháte přijít 28. dubna, přijďte 29. dubna, 30. dubna a každý další den!

Jste-li rozhořčení, pak my jsme i vy!

Odkazy:

Prohlášení k jarním akcím
Jak se zapojit do hnutí – krok za krokem

 

Jsme rozhořčeni, protože velké firmy a banky dostávají miliardové subvence a zbytečné zakázky od vlády, aby později pak oznámili zisk a rozdělování prémií pro vedení a manažery.

Jsme rozhořčeni, neboť v rozpočtu chybí peníze na sociální výdaje, školství a zdravotnictví. To se nyní potvrzuje nejen v Barceloně a Řecku, ale i v České Republice.

Jsme rozhořčeni, když vidíme, jak politické strany nominují na své kandidátky zkorumpované politiky, kteří se těší z nepochopitelné imunity.

Jsme rozhořčeni, protože používají naše daně na války, v jejichž oprávněnost nevěříme a nesouhlasíme s nimi, a které slouží pouze k obraně zisků a zájmů velkých firem.

Jsme rozhořčeni, protože nemáme možnost se doopravdy účastnit na politických rozhodnutích, která se nás týkají, protože tento systém přestal být demokracií, aby se stal vládou peněz a těch, kdo jimi disponují ve velkém.

I.

Bohatí nás spoutali dluhem a udělali z nás poslušné poddané.
Uvědomují si, že se přizpůsobíme jejich rozmarům. Vždyť máme na svých bedrech dluh a s dluhem si nemůžeme přeci dovolit ztratit práci! Spoutáni dluhem ochotně souhlasíme se snižováním mezd a se zdražováním všech nutných prostředků k životu. Peněz máme stále méně a nutnost přežít nás vede k dalším půjčkám.

 

Nad existencí nás i našich rodin se tak postupně utahuje smyčka.
Hrozba exekuce, ztráty zaměstnání a nedostatku financí z nás dělá loutky v rukou bohaté menšiny této planety...

Jsme přesně takové loutky, které z nás chtějí mocní mít. Vesele nám řídí životy, snižují platy, poskytují nám půjčky a posílají na nás exekutory.


12. květen byl vyhlášen celosvětovým dnem protestů. Protestujme proti nespravedlivému životu na dluh. Pojďme vyjádřit kreativní formou svůj nesouhlas. Tancujme a radujme se protože 12tý květen je náš den. Proměňme život na dluh ve skutečný život.


II.

I ten nejchudší člověk žije na dluh přírody. Civilizace znamená vykořisťování, a tak každý, kdo je její součástí, je i tím, kdo níčí planetu Zemi. Každá hloupost, kterou koupíme, je hřebíkem do rakve této planety. Je to malý nádor, který donekonečna metastázuje. Rozrůstá se. Každé rozsvícení světla, otočení kohoutku a puštění vody je jako kulka vystřelená z AK-47. Výfukové plyny z motoru auta jsou jako Zyklon B v plynových komorách v Osvětimi. Šíří se to světem a nechce se to zastavit, dokud nezůstane jen pustina.

Jsme ochočení a donucení podílet se na ničení toho, co je živé a krásné. Jsme součástí MegaStroje. Jsme oběťmi i vrahy zároveň. Jsme ti, kteří nejvíce křičí, aby jsme vzápětí rezignovali.

Miliony hektarů zdevastovaných lesů. Miliony hektolitrů ropy vylitých do oceánů. Tisíce vybitých živočišných druhů. Zdevastované životní prostředí. Velká šeď a deprese velkoměst. Tisíce kilomterů dálnic. Smrt se plazí krajinou. Degenrace a destrukce. Vše ve jménu pokroku.